"Toen we onze conceptstore en de bijbehorende thema's creëerden, was de rode draad duidelijk: muziek. De naam van onze winkel is niet willekeurig gekozen, het is uiteraard een knipoog naar het gelijknamige album English Blur van de groep. deze naam integreert de dimensie van skateboarden, freestyle scooteren en rolschaatsen die vooral in een skatepark worden beoefend. En omdat trends en muziek altijd samen zijn geëvolueerd, biedt Park Life verschillende emblematische merken die geschiedenis en stijl combineren.

Fred Perry, het kledingmerk met de laurierkroon, afkomstig uit de tenniswereld, werd in de jaren 60 en 70 in Engeland al snel betiteld door jonge Britten die op zoek waren naar een andere identiteit. Aanvankelijk een embleem van de Mods-beweging, ska en reggae, werd het vanaf het begin van de jaren 90 als standaard opgenomen voor Britpop-groepen (Blur, Oasis, Stone Roses, enz.). Vandaag de dag blijft het een referentie die ontspanning en een zekere Engelse les combineert… het beste van “casual”. Het is duidelijk dat Fred Perry niet de uitstraling zou hebben die hij nu heeft zonder de hulp van de muzieksterren die dit merk dragen. Ook complete lijnen zijn gebaseerd op samenwerkingen met iconische artiesten als Gorillaz of Amy Winehouse.

Op dezelfde manier volgt het merk Ben Sherman, ook verankerd in het Mods-universum, hetzelfde pad als Fred Perry. Wie kent niet het embleem van het merk Ben Sherman, het blauw-wit-rode doelwit geleend van de Britse Royal Air Force!

Meer recentelijk heeft het Schotse merk Lyle & Scott, geboren in de golfwereld, hetzelfde type imago ontwikkeld als Fred Perry en Ben Sherman en veel muzieksterren hebben het logo met de adelaar met uitgestrekte vleugels overgenomen.

Bij Park Life vinden we dit ongedwongen universum in Engelse stijl uiteraard terug. Fred Perry, Ben Sherman en Lyle & Scott hebben een bevoorrechte plek in onze winkel... niet ver van de vinylbakken die alle trends van de onafhankelijke muziek doorkruisen en een ereplaats geven aan lokale artiesten.

Bij Park Life vinden we ook de grote referenties van streetwear gelinkt aan de stedelijke cultuur. Merken die verankerd waren in de hiphopwereld van de jaren ’80 en ’90 en die al flirtten met de skatecultuur (met groepen als de Beastie Boys) en die de mix van genres tussen Hip-Hop en Rock of zelfs Metal (in bijvoorbeeld de album met de soundtrack van de film Judgment Night (verkrijgbaar in de winkels van Park Life) waarin groepen als Cypress Hill en Sonic Youth of Pearl Jam, Slayer en Ice-T samenkomen. Dit universum vinden we bijvoorbeeld bij een merk als Thrasher, van het gelijknamige skatemagazine.Het iconische merk Vans wordt ook gedragen in de wereld van skateboarden, hiphop, rock en metal.